Studiereis

Studiereis Krakau

Het is zo ver op 12 mei 2019 vertrekken we met de bus naar het mooie Krakau met de scholengemeenschap De Rooi Pannen. Al hoewel het een lange zit is van maar liefst 18 uur heb ik er enorm veel zin in! Zelf ben ik nog nooit in Krakau geweest dus het is voor mijzelf ook een hele nieuwe ervaring, ik kijk er erg naar uit om kennis te maken met een nieuwe cultuur. Zover ik nu alleen nog weet is dat de hoofdstad van de polen Warschau is en dat het een mooie stad is. De inwoners van polen spreken dan ook pools en dat is gelijk de voertaal van het land Polen heeft als munteenheid de euro dit omdat ze natuurlijk deel uitmaken van de EU.
Natuurlijk heeft Polen ook haar eigen feestdagen, sommigen van deze feestdagen zijn hetzelfde zoals in Nederland denk aan Pasen en Kerstmis. Ook word er gedaan aan Bevrijdingsdag maar in Nederland is dat 5 mei en in Polen wordt het op 11 november gevierd. Verder kunt u nog meer feestdagen vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Feestdagen_in_Polen.
17
De stad Krakau heeft maar liefst 767.348 inwoners sinds de laatste telling en is daarmee de 2e grootste stad van stad van Polen. De stad heeft vele bezienswaardigheden voor onder andere toeristen, vijf van deze trekpleisters ga ik voor u opzoeken met de daarbij behorende activiteiten of wat er toen doen en te zien is. Waar je zeker een bezoek aan moet brengen in Krakau zijn.

Concentratiekamp Auschwitz dit is voor veel toeristen de reden om de stad te bezoeken. Dit kamp is het bekendste kamp uit de tweede wereldoorlog omdat hier natuurlijk vreselijke dingen zijn gebeurd.
15     16

Stare Miasto zo word het historische centrum van Krakau ook wel genoemd. Dit schijnt een romantisch, sfeervol en heel mooi deel van de stad te zijn. De bijnaam van deze stad is ook wel het Florence van Oost-Europa genoemd.
13    14

Rivier de Wisla Deze rivier loopt door heel Krakau, ook scheidt hij de twee wijken Kazimierz en Podgorde van elkaar. De Wisla loopt ook dwars door de hoofdstad van Polen genaamd Warschau en is de langste rivier van heel Polen.
11    12

Maria kerk Deze kerk is in de 13e eeuw opgericht door de inwoners van de stad. Een van de mooiste dingen in de kerk is dan ook het altaar. Dit altaar is een van de grootste altaren in heel Europa, boven in de kerk klinkt een belsignaal waar iedereen gelijk van opkijkt.
8    9

Rynek Underground De naam spreekt voor zich dit is een museum dat zich bevind onder de grond. In dit museum kom je tot wel 5 jaar aan archeologie tegen. Het is een heel modern museum en heb een goede kijk op het centrum van Krakau door de jaren heen.
6    7

Ook kent Polen, Krakau verschillende delicatesse zoals vele andere landen. Een aantal van deze delicatesse stel ik graag aan jullie voor en laat ik hieronder graag meer over weten.  
Bosbessen mazurka Dit is een gerecht dat meestal word geserveerd bij speciale gebeurtenissen denk aan bruiloften. De ingrediënten van deze delicatesse zijn: bloem, boter, havermout, walnoten, bruine suiker en kruimeldeeg. Mij lijkt het een lekker hapje voor bij een speciale gelegenheid!
5

Piernik Nog zo’n heerlijk typisch Pools gerecht genaamd piernik. Dit is een heerlijke gembercake met honing en kruiden als kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Dit wordt geserveerd met een vleugje chocoladeglazuur en dat is smullen hoor.
4

Gelukkig wanneer wij een bezoek brengen aan Polen en de stad Krakau is lekker weer! We gaan bijna met de hele gehele klas en hebben er allemaal super veel zin in, en zoals al eerder is gezegd het weer zit niet tegen. Het is maar liefst 20 graden zoals je ziet persoonlijk had ik dit niet verwacht maar schijn bedriegt.
3

Als laatst heb ik zelf natuurlijk ook een favoriete vakantiebestemming en jullie kennen het allemaal en dat is natuurlijk Las Vegas. Dit omdat het natuurlijk een grote wereld stad is waar ik denk dat je van alles en nog wat kan beleven. Ik houd wel van een beetje gekte en weet zeker dat ik dat in Las Vegas kan gaan beleven.
1    2

Infographic
infographic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s