Studiereis Krakau 2019

Op zondagmiddag 13 mei vertrokken we met de bus vanuit scholen gemeenschap De Rooi Pannen naar Krakau (Polen). Dit was een lange rit van maar liefst 18 uur met veel tussenstops.

Aankomst Krakau 

Eenmaal aangekomen in het koude regenachtige Krakau om 11 uur s ’ochtends bij het hotel, kregen we allereerst onze kamer toegewezen. Gelukkig konden Luc van Laarhoven en ik meteen onze kamer op de derde verdieping kamer 326 oftewel de master bed room. We begonnen die maandagmiddag gelijk met het programma waar we een stadswandeling hebben gehad door Krakau. Na de wandeling gingen we direct naar onze kamer om bij te komen van de langdurige busreis. In de avond gingen we terug de stad in om iets te eten en te drinken. Die avond liep een beetje uit de hand doordat we in een karaoke bar in zijn gegaan.

De ochtend rituelen

Aangezien we iedere avond alcoholische versnaperingen door ons lichaam lieten gieren en pas om 3,4 uur s ’nachts bij het hotel aankwamen. Raad iedereen hoe de ochtenden zijn wanneer je om half 8 wakker word gemaakt… dus veel kloppende hoofden, duffe koppen en stinkende kinderen.

 

Auschwitz

Op dinsdagochtend om 8 uur was het dan zover we gingen met de bus naar het heftige Auschwitz. Die dag was nog erger dan de andere dagen het regende was heel koud en door de regen ook heel modderig. We werden in groepen van twee rondgeleid door een gids en die nam ons ook mee naar binnen in bepaalde gebouwen en vertelde daarbij wat er op die locatie gebeurden.

De excursie naar Auschwitz is mij persoonlijk wel het meest bijgebleven van de hele reis. Dit omdat ik zelf niet zo snel een bezoek zou brengen aan een concentratiekamp en heel bijzonder vind wat daar allemaal gebeurt is. Het is vreselijk wat daar allemaal gebeurt is en dat mag absoluut niet nog een keer gebeuren.

Aftermovie: https://youtu.be/EbzXMd9Bu_g

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s